Planlægning og rejseforsikring - alt I skal have styr på til familieferien


Planlægger I en familieferie til udlandet? Hvis I ønsker at være velforbedret og finde gode råd, er I landet det rette sted. Få her et overblik over, hvad I helst skal huske. 


God planlægning og budgetlægning 


Planlægning spiller en nøglerolle, både når det kommer til at få mest muligt ud af ferien og feriebudgettet. Det er mindre stressende, når alle detaljer er på plads hjemmefra. Uden for skolernes sommer- og vinterferieperioder vil der ofte være færre turister og lavere priser på flybilletter og overnatningssteder, men det kan også gøre det lettere at finde gode tilbud på rejseforsikringer. Det fører os til det første tip: tjek dine forsikringer.


Rejseforsikring og dækning


Før I tager afsted, bør I altid have overblik over, om den er gyldig og dækker alle de nødvendige områder. Dette kan hurtigt blive dyrt, hvis den ikke dækker, og I selv skal hive pengene op af egen lomme. Når I planlægger jeres rejse, bør I også huske at medbringe det blå EU-sygesikringskort, så I kan få lægehjælp i EU-lande samt nogle andre europæiske lande, hvis I skulle få brug for det. 


Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning


Inden afrejse er det også klogt at tjekke Udenrigsministeriets vejledning for det pågældende rejsemål. Anbefaler myndighederne ikke indrejse, vil din rejseforsikring højst sandsynligt ikke dække. På siden finder I opdaterede oplysninger om eventuelle sikkerhedsrisici, rejseadvarsler eller særlige krav til indrejse, som I bør være opmærksom på. 


Pak lidt medicin 


Selvom det også er muligt at købe, så kan det være rart at medbringe hjemmefra, såsom Panodil eller transportsygepiller. På den måde slipper I for at skulle ud og lede efter det. Desuden kan de have stærkere medicinpræparater end de danske og andre mærker, hvilket kan gøre det svære at finde eller forklare til apotekeren. Tager én af jer receptpligtig medicin? Så er dette også vigtigt at få pakket.