Reglar

Bjælker og lægter bruges ofte i flæng, men der er som regel forskel på de to. Bjælker er typisk lange, tynde træstykker, der er høvlet på alle sider. Du kan købe bjælker i både behandlet og ubehandlet træ. Lister er derimod ofte ikke høvlet og fås i mange forskellige dimensioner. Dimensionerne på lægter har indflydelse på, hvad de kaldes. F.eks. kaldes 38×57 mm lægter for skillevægge, fordi de bruges til skillevægge, mens 38×73 mm lægter kaldes taglister, fordi de bruges til tagkonstruktioner. Reglar trykimprægneret træ er et godt valg til en række forskellige udendørs projekter. Det er behandlet med en imprægneringsvæske, der beskytter mod råd og svamp, hvilket gør det til et ideelt valg til havebænke eller legehuse. Reglar trykimprægneret træ bør dog ikke bruges til alle projekter. Hvis du f.eks. laver et højbed til spiselige planter, kan kemikalierne i træet potentielt forurene planterne. Når du vælger reglar trykimprægneret træ, skal du overveje det projekt, du arbejder på, og om det er det bedste materiale til opgaven.

Reglar til dig

Hvis du leder efter et alternativ til trykimprægneret træ, er sibirisk lærkegrene en god mulighed. De er holdbare og behøver ikke at blive imprægneret for at kunne modstå det danske klima. Hvis du ikke overfladebehandler træet, vil det dog miste sin styrke med tiden og udvikle en grå patinafarve. Derfor er det en god idé at give det et lag træbeskyttelsesmiddel eller træolie, inden du tager det i brug. Behandlingen gøres bedst i tørt vejr – men ikke i direkte sollys.

Find reglar lige her

Hvis du leder efter en nem måde at bygge en skillevæg på, er stålprofiler den rigtige løsning. De koster mere end skillevægge, men de er også nemmere at arbejde med, og du får en helt lige væg. Før du sætter skillevæggen op, skal du tage dig tid til at måle og afmærke, hvor den skal være, så du kan være sikker på, at den er vandret. lyder alt dette som noget for dig, så skynd dig ind og besøg hjemmesiden. Det er noget du med sikkerhed ikke vil fortryde, og kun vil blive glad for på langsigt.