5 gode grunde til at investere i elgulvvarme

Overvejer du at investere i elgulvvarme? Læs med her og find ud af, hvorfor elgulvvarme er en god løsning.

Du fryser aldrig fødderne igen

Vi er på vej ind i de kolde måneder – og det kan mærkes udenfor, men det kan i særdeleshed også mærkes indenfor, når vi tager sko og støvler af. Gulvet er nemlig koldt indendørs – og et koldt gulv betyder kolde fødder. Når vi får kolde fødder, begynder vi faktisk også at fryse i resten af kroppen, og det er derfor vigtigt at holde fødderne varme. Det er her elgulvvarme kommer ind i billedet. Elgulvvarme kan du nemlig tænde efter behov, og så er du sikret dejlig varme fusser, selvom du tager støvlerne af og kun går rundt i strømpefødder.

Elggulvvarme giver en mere jævn varmefordeling

Elgulvvarme er den varmekilde, der fordeler varmen mest jævnt i rummet. Det holder fødderne varme, ja, men det sørger også for at varmen kommer op gennem rummet og bliver jævnt fordelt, hvor en radiator fordeler varmen ved at sende den op ad væggen, hen over loftet og derefter ned til gulvet. Når varmen bliver mere jævnt fordelt, er der heller ikke den store behov for at have varmen tændt hele tiden – og det er godt for økonomien.

Støv hvirvler ikke så meget rundt ved elgulvvarme

Elgulvvarme lægges under gulvet, og det er derfor ikke synligt og påvirker ikke rummet på samme måde som en radiator, der generelt er god til at hvirvle støv rundt i rummet. Gulvvarme kræver af samme grund heller ikke hverken maling, rengøring eller anden vedligeholdelse, som radiatorer normalt gør.

Elgulvvarme giver større indretningsfrihed

Normalt skal man indrette sig efter radiatorer, og det betyder, at man måske ikke kan have sofaen stående dér, hvor man gerne vil, fordi der er en radiator i vejen. Det samme er ikke tilfældet, når man har elgulvvarme. Her kan man nemlig indrette rummet som man vil, da der ikke er nogen dumme radiatorer i vejen.

Elgulvvarme er nemt at montere

I modsætning til andre opvarmningsformer, så er elgulvvarme rimelig nemt at montere under et eksisterende eller et nyt gulv. Der skal blot lægges enten varmekabler eller varmemåtter under gulvet, og så er du egentlig godt kørende.