Kan en luftrenser skabe et bedre indeklima for din familie?

okt 21, 2022

Et sundt indeklima er afgørende for både din og din families sundhed. Det er dog ikke altid, man lige husker at få luftet ordentligt ud i hjemmet. Kan en luftrenser derfor være en løsning? Det vil vi se nærmere på her.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er en maskine, som har til formål at forbedre luftkvaliteten og dermed indeklimaet i din bolig. Det gør den ved at suge forurenet luft ind, rense det og blæse ren luft ud. Når en luftrenser renser luften, fjerner den partikler i luften, som fx pollen, støv, røg, pels fra husdyr og andre mikropartikler. De fleste partikler vi har i luften, er så små, at vi hverken kan se eller lugte dem. Men de er der, og de kan være skadelige for vores helbred.

Der findes forskellige typer af luftrensere, som alle bruger forskellige måder, at rense luften på.

Er en luftrenser løsningen på en bedre indeklima?

Kort sagt så kan en luftrenser alene aldrig være løsningen på et bedre indeklima. Men den kan godt være et fint supplement. Det afhænger dog helt af, hvilken model du vælger. Der er nemlig stor forskel på luftrensere og hvor effektive de er. Sørg derfor altid for, at vælge en luftrenser, som er blevet testet af en tredjepart, og som har en dokumenteret effekt på luftkvaliteten.

Gennemtræk er det bedste for indeklimaet

Når alt kommer til alt, er gennemtræk det bedste du kan gøre for dit indeklima. En luftrenser vil aldrig, uanset hvor god den så end er, kunne afløse og erstatte gennemtræk. Du bør lave gennemtræk hver dag, og gerne flere gange om dagen, hvis muligt. Men luftrensere, som anvender et HEPA-filter samt filtre med aktivt kul, kan sagtens udgøre et rigtig fint supplement til rensning af luften i dit hjem.

Du kan læse mere om luftrensere og meget andet teknik her.