Sådan sparer du flere penge i hjemmet

nov 15, 2022

Prisen på alt fra dagligvarer til el stiger, og har du ligesom mange andre kunne mærke dette i dagligdagen og på økonomien? Så kan man faktisk med nemme og enkle tips spare penge i hverdagen på flere måder!

Gode råd til energibesparelser

Især elpriserne er helt i top, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvordan du kan spare penge på denne post. Har du for eksempel en flexaftale med dit elselskab, så findes der mange gode apps og hjemmesider, hvor du kan tjekke, Hvornår er strøm billigst. Her kan du helt sikkert spare mange penge, når du starter vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler. Det er også en rigtig god idé altid at fylde diverse maskiner helt op, så disse kører mindst muligt. Derudover kan man sagtens skrue en grad mere ned i hele hjemmet, da dette ofte ikke vil kunne mærkes, men man derimod kan spare penge i budgettet. En anden overvejelse man kan gøre i hjemmet er, om man har store energislugere i huset. Dette kan eksempelvis være en gammel ovn, fjernsyn eller fryser, da ældre modeller typisk bruger meget mere i strøm end nyere modeller. Derfor kan det også være en god idé, så snart du kan at bruge mikroovn og brødrister i stedet for ovn, da ovnen generelt bruger meget strøm på at opvarme.

Spar penge, når du handler ind

Man kan uden tvivl spare mange penge om måneden i madbudgettet, og det er rent faktisk ikke så svært, så længe man gør brug af enkle råd. En rigtig god idé er at lave en madplan hver uge og handle ind hertil hver søndag eller mandag. På den måde undgår du rester og overskud af dagligvarer, som bliver for gammelt. Ved kun at handle ind en gang om ugen, undgår du også at blive fristet af tilbud og impulskøb.