Tre tips sadan finder du den rigtige terapeut for dig

Livet udspiller sig nogle gange på en måde, der gør at vi mennesker af den ene eller anden grund kan have behov for at gå i et form for terapi-forløb hos en professionel terapeut. Uanset hvad din årsag er, så kan det være en rigtig god ide at gå i et forløb og få hjælp til lige præcis det som du har brug for. Her er det også vigtigt at du finder en terapeut, som du føler dig godt tilpas med. Her kommer der derfor tre tips til dig, der leder efter en terapeut.

Led efter en terapeut i dit nærområde

Når du skal finde en terapeut med formålet om at indgå i et forløb, så kan det være en god ide rent praktisk at finde en terapeut i dit lokalområde. Hvis du er bosat i Østjylland, så kunne en psykoterapeut i århus for eksempel være en oplagt mulighed. Uanset hvor du er bosat i landet, så findes der dygtige terapeuter som du kan undersøge nærmere, og måske indgå i et forløb med. Søg eventuelt lidt rundt omkring på internettet, hvis du er interesseret i at finde frem til deres kontaktoplysninger.

Følg din mavefornemmelse

I valget af terapeut, så er det utroligt vigtigt at du følger din mavefornemmelse ift. kemi mellem dig og den professionelle. Det er altafgørende for det gode samarbejde på længere sigt. Det er nemlig vigtigt at du føler dig tryg igennem hele forløbet. Lyt derfor til din fornemmelse af hvordan samarbejdet fungerer. Den plejer nemlig at have ret.

Brug tilbuddet om et uforpligtende møde

Mange terapeuter tilbyder en uforpligtende samtale, hvor du kan føle situationen før at du vælger at indlede et reelt forløb. Det kan være en god ide at have en samtale, så du kan lære terapeutens arbejdsgang at kende før at du vælger en terapeut.