Mærk vinden i ansigtet pa en racercykel

Elsker du fart og frisk luft, der rammer dig i ansigtet, når du suser ned ad en bakke i højt tempo? Så kan det være at du allerede har prøvet kræfter med en racercykel. Hvis ikke, så er dette måske tidspunktet for dig. Med en racercykel kan du nemlig kombinere frisk luft, motion og adrenalin, der pumper gennem kroppen. Lyder dette som noget for dig, så læs med her, hvor du vil få et indblik i, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din næste racercykel.

Vælg en racercykel til dit behov og kropstype

Inden du går ud og investerer i en racercykel, skal du være opmærksom på, at der findes mange forskellige racercykler. Dette betyder f.eks., at du som nybegynder ikke nødvendigvis behøver at have den samme cykel, som de ryttere, du ser på skærmen om sommeren, når der er Tour De France. Du kan godt starte i en lidt lavere klasse. Ligeledes er alle racercykler ikke i samme størrelse. VI mennesker er opbygget forskelligt, hvoraf racercykler er ligeså. Det er en cykel, som du skal bruge mange timer på, hvis sporten fanger din interesse, hvoraf komfort og behagelighed er to vigtige faktorer.

Men hvad gør en racercykel hurtig?

Når du hører racercykel, forbinder du straks dette med høj fart og adrenalin. Det ligger lidt i ordet ”racer”. Noget af dét, som er med til at gøre, at en racercykel kan bevæge sig så hurtigt på vejene er, at disse er designet til at være meget lette og aerodynamiske. Når din racercykel er let i vægt, er der automatisk mindre vægt, som du skal skubbe frem af, når du er på vejen. Dette gør den hurtigere. Snakker vi aerodynamik, handler dette om luftmodstanden. Jo mindre et område, som luften rammer, når du suser afsted, jo mindre bliver din racercykel bremset, så du kommer hurtigere frem.