Menopause bliv klogere på det du oplever i overgangsalderen

Oplever du tegn på, at du er ved at gå i overgangsalderen? Overgangsalder, også kendt som menopausen, er den periode der opstår, når æggestokkene stopper med at producere hormonerne østrogen og progesteron. I perioden, som for de fleste finder sted i 45-55-årsalderen, vil menstruationen lige så stille blive uregelmæssig for herefter at høre helt op. Desværre følger der for mange også en række gener i overgangsalderen.

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at menopausen er en naturlig del af livet blandt kvinder. For nogle er hedeture noget af det, der virkelig viser sig i løbet af overgangsalderen. Det er noget af det, der kan være svært helt at få bugt med, men du kan med fordel prøve at kigge på, om der mon er en udløsende faktor – for nogle handler det om bestemte madvarer, der kan udløse det, for andre er det kaffe.

Find den rette behandling

Uanset om du oplever hedeture, eller du i virkeligheden er mere påvirket af for eksempel tørre slimhinder i skeden, er det vigtigt, at du finder den rette behandling, så du kan have en hverdag uden gener. Det anbefales generelt at du taler med din læge, så I i samråd kan finde noget, der kan hjælpe dig – selvom der findes mange gode præparater i håndkøb, kan det i nogle tilfælde blive nødvendigt med receptpligtig medicin. Der findes en række produkter, der hjælper mod forskellige ting i overgangsalderen. Du kan grundlæggende dele dem ind i to kategorier – den ene indeholder østrogen, den anden gør ikke. Det er ikke alle, der bryder sig om tanken om at tage hormoner, men kan det hjælpe dig til en mere behagelig hverdag, er det måske noget, der faktisk er værd at overveje. Du kan læse meget mere om de forskellige gener og deres behandling på hjemmesiden.